שמירה על בריאות עור התינוק: המדע שבטבע

התינוק שלך זקוק להגנה. כל מערכות הגוף שלו עדינות ורגישות כל כך, הראש צריך תמיכה, הבטן יכולה לקבל מזון ספציפי, וגם העור שלו צריך את התמיכה והשמירה שלך. אז איך שומרים על בריאות עור התינוק?
כל מה שחשוב לדעת, בקצרה:
- שומרים על עור נקי ויבש.
- משתמשים בחיתולים סופגים מחליפים אותם בכל שלוש שעות.
- חושפים את אזור החיתול לאוויר כמה שניתן.
- מנקים את אזורי אברי המין ופי הטבעת בעדינות ונמנעים משפשוף העור.
- מייבשים את עור התינוק בעדינות לאחר הרחצה.
- נמנעים מחיתולים או מכנסיים צמודים מידי
- לא חושפים את התינוק לשמש במהלך 6 חודשים הראשונים לחיים
- משתמשים בג'ל רחצה ללא בישום, המועשר בצמחים המאזנים מיקרוביום ומותירים את העור נעים ולח.
- מעסים את התינוק בקרם לחות ייעודי לשיקום המחסום העורי ואיזון המיקרוביום.

מה הופך את עור התינוק לרגיש יותר?
העור בנוי משלוש שכבות: שכבה חיצונית (אפידרמיס), שכבה פנימית ועבה של רקמת חיבור (דרמיס) ומתחתיה שכבת שומן (היפודרמיס).
שכבות עור דקות יותר
אצל תינוקות, שכבות העור המכונות אפידרמיס ודרמיס, הן דקות במיוחד, כתוצאה מכך אחוז השומן או למעשה רמת הלחות המגנה על עורנו, נמוכה יותר אצל תינוקות ולכן עורם נוטה להתייבש ולהיסדק מהר יותר.
ייצור מלנין מופחת
בנוסף לדקיקות העור, גם ייצור המלנין שתפקידו לשמור על גופנו מפני קרינה, מופחת אצל תינוקות.
רמת PH גבוהה
רמת ה-PH של עור התינוק היא גבוהה ביחס למבוגרים. סביבה בסיסית שכזאת מחלישה את מחסום ההגנה של העור, שכן המיקרוביום המגן על העור אינו מאוזן והוא מהווה קרקע פוריה להתרבות של חיידקים רעים שיכולים לפגוע בעורו העדין של התינוק.
לכן עור התינוק פגיע יותר אל מול תופעות כמו שבירות יתר של העור, שלפוחיות ונזקים שונים במגע עם חומרים אחרים. התינוק חשוף לזיהומים, לאובדן חום, ולהיווצרות כוויות.
שמירה על לחות עור התינוק היא שמירה על בריאותו
רמת הלחות בעור התינוק (ולא רק של התינוק) שומרת על עורו ומהווה גורם משמעותי במניעת פגיעה בעור והתפתחות של תפרחות עוריות והתפרצות של מחלות עור כמו אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור).
תפקידה של השכבה החיצונית ביותר של העור, מחסום העור, שמורכב מסרמידים, חומצות שומן וכולסטרול, הוא למנוע כניסה של מזהמים ואלרגנים דרך העור לתוך הגוף ולמנוע בריחת חומרים חיוניים מהגוף, כמו מים למשל.מחסום עורי אשר לוקה ביכולתו למנוע בריחת מים מהעור, מאפשר חדירה של חיידקים ומזהמים אחרים, תופעות אותן ניתן לצמצם ואף למנוע אם שומרים על רמת לחות תקינה של העור.
שמירה על עור התינוק במקלחת
הטיפול בעור מתחיל כבר ברחצה הראשונה. עם לידתו, התינוק עטוף שכבה שעוותית (וורניקס) שתפקידה לסייע בשמירה על העור ולתרום לפעילות המערכת החיסונית. ארגון הבריאות העולמי ממליץ לעכב את הרחצה הראשונה ולבצעה לאחר 24 שעות, ואם אפשרי אז גם מעבר ל-48 שעות מרגע הלידה. רחצה קצרה במים חמימים למשך 3 עד 5 דקות מסייעת בשמירה על לחות עור התינוק. בנוסף, יש להימנע משהייה ממושכת של התינוק במי סבון.
באיזה ג'ל רחצה מומלץ להשתמש ברחיצת התינוק?
כדי לשמור עור התינוק צריך לבחור ג'ל רחצה מתאים, כזה שאינו מכיל בישום, פארבנים וצבעים מלאכותיים שיכולים לגרות את העור. ג'ל הרחצה , CALM GENTLE SOOTHING WASH המתאים לתינוקות בני יומם, אינו כולל מרכיבים אלו והוא מועשר בצמחים המסייעים לחיזוק המיקרוביום ומרגיעים גרד ואדמומיות, ובמרכיבים המעשירים את העור בלחות.

עיסוי עור התינוק
לעיסוי עור התינוק יתרונות רבים. המגע עצמו הוא דרך נפלאה להביע אהבה וחיבה. העיסוי מרגיע מאוד את התינוקות ומפחית אי שקט ובכי, מה גם שהמדע יודע להגיד בוודאות כי מגע רך מעורר בתינוק הורמונים, מגביר את החסינות שלו ומסייע לתינוק להילחם במחלות. עיסוי עם תחליב או קרם לחות מתאים יסייע לכם גם לשמור על שכבת ההגנה של עור התינוק.
איך לבחור קרם לחות לעיסוי התינוק?
במידה ועור תינוק יבש או יבש במיוחד,סרמידים, גליצרין וחמאת שיאה, כל אלו מסייעים לבניית שכבה המגנה על העור מפני איבוד מים, תוך החזרת הלחות האבודה ומניעת התייבשותו כתוצאה מבריחת לחות. קרם הלחות הטיפולי של קמדיס TOPIC FACE &BODY CREAMמיוצר בהרכבי החומרים הללו, ומועשר בתרכובת פטנטית של צמחי מרפא המרגיעים את העור ומפחיתים אדמומיות, גירוי ואטופיק דרמטיטיס. התכשיר מחזק את המחסום העורי על כל היבטיו והוא מיועד לתינוקות הסובלים מעור יבש במיוחד או מדלקת אטופית מגיל 6 חודשים ומעלה.

מעניין? שמחים לשמוע! אתם מוזמנים להמשיך לעקוב אחרינו, לקבל עוד מידע מקצועי וטיפים יעילים לשמירה ולשיקום העור.